Telefon (+45) 50 50 97 64     E-mail [email protected]

Linkbuilding

Linkbuilding er et meget vigtigt indsatsområde, hvis man vil til tops i søgemaskineoptimering. Navnet indikerer meget godt, hvad disciplinen går ud på. Linkbuilding handler nemlig at bygge indgående links til ens side.

Hvorfor er det så nødvendigt?

Det er det, fordi Google ser et link som en anbefaling, og desto flere gode indgående links man har, desto større chancer har man for at rangere godt på søgemaskinerne.

Et link er dog ikke bare et link. Der er stor forskel på kvaliteten af links, og her hos Nutimo stræber vi efter at bygge links af allerhøjeste kvalitet. Dog er vi også bevidste om, at en linkprofil bør se så naturlig ud som muligt, og ingen får naturligt udelukkende links fra øverste hylde. Derfor bygger vi også en række links fra de næst- og tredjeøverste hylder.

Vi benytter os af gennemtestede metoder og har store kompetencer inden for content marketing, PR og tekstforfatning, hvilket er en stor fordel, når der skal linkbuildes.

Skal vi tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med linkbuilding-delen, så giv os et kald på 71 99 50 54.

Vores bud på den ideelle linkfordeling 

Faktisk har vi udarbejdet et bud på linkfordelingen i den ideelle linkprofil. Vi opererer med tre klassificeringer, som vi selv har skabt. Disse er Power, Support og Base. Under illustrationen af den ideelle linkprofil uddyber, hvilke links der gemmer sig bag de tre klassificeringer.

Power, support og base

1. Power
Links fra øverste hylde. Vi kalder også disse links for game-changers. Her er nemlig tale om links, der virkelig kan rykke placeringer. Et powerlink opfylder alle vores kriterier til et godt link: Det er en kombination af rigtig niche, rigtig kontekst, og så er det hverken sponsoreret, forum-, profil- eller kommentarlink.

2. Support
Links fra næstøverste hylde, som er stærke, men ikke helt lige så stærke som power-links. Det kan være, at nichen ikke er den rette, eller at der er tale om et forumlink frem for et artikellink - dog fra den helt rette niche. Support-links opfylder de fleste kriterier for at være et topkvalitetslinks, men ikke alle.

3. Base
Links fra tredjeøverste hylde. Typisk vil det være den type links, der er flest af i en naturlig linkprofil. Et base-link opfylder et eller få af kriterierne til topkvalitetslinks. Det kan være, at linket er fra stærkt domæne, den rette niche eller lignende. Typisk er der tale om profil- eller forumlinks fra stærke domæner.

Vi benytter adskillige forskellige praksisser, når vi linkbuilder

Hos Nutimo bygger vi links på mange forskellige måder. Blandt vores praksisser er blandt andet PR og content marketing, og vi har gentagne gange leveret varen inden for disse områder og fremskaffet links af allerhøjeste kvalitet til vores kunder.

Derudover benytter vi også andre metoder, hvor vi bygger links af varieret kvalitet, links i kategorierne Support og Base.

Vi er et fleksibelt bureau, der tilpasser vores indsats efter den enkelte kunde, og det gælder også vores indsats på linkbuilding-området.

Vi kigger altid på, hvilke links den enkelte kunde vil have allermest værdi ud af at få, og om det er realistisk at skaffe disse links, og så tilrettelægger vi vores indsats på en måde, så denne gør størst mulig gavn for kunden. 

Skal vi gøre det samme for dig, så giv os et kald på 71 99 50 54.

Man kan dele links op i to kategorier

Når man taler om links, giver det mening at tale om følgende to kategorier: ‘acquired links’ og ‘earned links’

Acquired links

Denne betegnelse dækker over links, man selv kan skaffe eller oprette på alverdens hjemmesider. Betegnelsen dækker også over links, man skaffer via kontakt-linkbuilding, altså hvor man henvender sig hos forskellige ansvarshavende for hjemmesider med henblik på at høre om muligheden for at få et link fra deres hjemmeside - eventuelt i bytte for content.

Der kan være stor forskel på kvaliteten af de links, man aktivt opsøger, og dem, man selv bygger.

Earned links

Her er tale om links, der opstår organisk. Links, man får, fordi man enten har ekstremt godt indhold på ens hjemmeside, som andre ønsker at linke til, eller fordi man er i medierne med nyhedshistorier, hvor journalisten vælger at indsætte et link til ens hjemmeside i artiklen.

Links vil også være en vigtig SEO-faktor fremadrettet

Links har været en meget central rangeringsfaktor i mange år, og intet tyder på, at noget vil ændre sig på det område fremadrettet.

Dog er der flere indikationer på, at brand mentions fremadrettet også bliver ekstremt vigtige. Brand mentions er ganske enkelt bare, når ens virksomhedsnavn nævnes uden et klikbart link. Der har været adskillige officielle udmeldinger fra både Google-folk og Bing-ansatte om, at dette parameter har betydning. 

Links alene er ikke nok til at få dig til tops

Det er dog ikke nok at bygge en masse gode links til ens side, hvis man vil til tops på søgemaskinerne; det er mindst lige så vigtigt, at ens content er af høj kvalitet, og at det tekniske setup spiller.

Hos Nutimo har vi eksperter i alle facetter af SEO, og vi vil derfor kunne assistere dig, hvor du har allermest behov for assistance.

LÆS OGSÅ: Få her en overordnet introduktion til SEO, og og hør mere om vores tilgang til området. 

Du er meget velkommen til at give os et kald på 71 99 50 54, hvis du kunne tænke dig at høre endnu mere om, hvordan vi griber linkbuilding an, og hvordan vi kan hjælpe dig på det område.

Skrevet af
profil billede

Simon Elkjær

Stifter af Nutimo Consult

Få de seneste nyheder fra SEO & Google

Telefon: (+45) 50 50 97 64
Mail: [email protected]